Losos ve smetanové omáčce s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Losos ve vlastní šťávě
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 120 g Cibulka jarní
  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1117 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 145.9 mg
  • Draslík 558.9 mg
  • Vláknina 7412 mg
  • Vitamín A 7412 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.

  • 3

    Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu