Losos ve smetanové omáčce s těstovinami
Suroviny
- 450 g Losos ve vlastní šťávě
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 120 g Cibulka jarní
- 400 g Těstoviny Conchiglie
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1117 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 145.9 mg
- Draslík 558.9 mg
- Vláknina 7412 mg
- Vitamín A 7412 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.
-
3
Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.