Krkonošská houbačka s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 60 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Houby čerstvé
  • 10 g Masox
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 206.4 mg
  • Draslík 821.8 mg
  • Vláknina 12844.8 mg
  • Vitamín A 12844.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a petržel pokrájíme na kostičky. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na plátky. Omytý kopr drobně pokrájíme.

  • 2

    Do hrnce s rozpuštěným máslem přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou (1 litr), důkladně promícháme,přivedeme k varu. Přidáme všechnu zeleninu, houby, masox, sůl, kmín, pepř a vaříme do měkka asi 20 minut.

  • 3

    Nakonec do polévky přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem, solí a povaříme jen 1 minutu.

  • 4

    V pánvi na másle usmažíme vajíčka, která ochutíme solí a bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme usmaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme.

Komentáře k receptu