Kuřecí kari salát s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Mango
  • 5 g Sůl
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 3 g Pepř černý celý
  • 200 g Řeřicha
  • 20 g Kari pasta
  • 7 g Máta
  • 7 g Koriandr čerstvý
  • 120 ml Majonéza
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 1084.5 mg
  • Vláknina 7395.8 mg
  • Vitamín A 7395.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso vložíme do hlubší pánve, zalijeme vodou, přidáme cibuli, celer, sůl a celý pepř, pomalu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 2O minut. Vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout.

  • 2

    Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kari pastou, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Mango nakrájíme na plátky, promícháme s nasekanou mátou a koriandrem. Vychladlé maso nakrájíme na menší kostky a smícháme s omáčkou.

  • 4

    Na servírovací mísu rozložíme řeřichu, na ni navršíme maso v omáčce a navrch poklademe plátky manga.

Komentáře k receptu