Kuřecí kari salát s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 111.4 mg
- Draslík 1084.5 mg
- Vláknina 7395.8 mg
- Vitamín A 7395.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso vložíme do hlubší pánve, zalijeme vodou, přidáme cibuli, celer, sůl a celý pepř, pomalu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 2O minut. Vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout.
-
2
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kari pastou, podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Mango nakrájíme na plátky, promícháme s nasekanou mátou a koriandrem. Vychladlé maso nakrájíme na menší kostky a smícháme s omáčkou.
-
4
Na servírovací mísu rozložíme řeřichu, na ni navršíme maso v omáčce a navrch poklademe plátky manga.