Jilemnické houbové kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 213.4 mg
- Draslík 464.5 mg
- Vláknina 2308.8 mg
- Vitamín A 2308.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté sušené houby namočíme do studené vody asi na 1 hodinu. Pak je scedíme, drobně pokrájíme a dáme je vařit do 1 litru vody se solí, kmínem a pepřem. Vaříme při mírné teplotě.
-
2
Chlebový kvásek dobře rozmícháme v mléku a zamícháme do bublající polévky, promícháme a necháme rozvařit.
-
3
V hrnečku rozmícháme zakysanou smetanu s žloutky a opatrně ji vmícháme do polévky. Už nevaříme, ale stále mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme 2 lžíce másla, dochutíme solí a podáváme.