Penne s paprikou a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 66.3 mg
  • Vláknina 1712.8 mg
  • Vitamín A 1712.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 238.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku omyjeme, očistíme, nadrobno nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek, najemno nasekáme. Šalvějové lístky posekáme, sýr nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.

  • 2

    Mezitím rozpustíme máslo a papriku s cibulí, česnekem a šalvějí restujeme cca 2-3 minuty. Zalijeme mlékem a smetanou. Postupně přidáváme sýr, za stálého míchání jej necháme rozpustit. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Těstoviny slijeme, necháme okapat, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu