Míchaná zelenina z okurek a paprik se zakysanou smetanou
Suroviny
- 100 g Zakysaná smetana
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 24.9 mg
- Draslík 525.9 mg
- Vláknina 6094.8 mg
- Vitamín A 6094.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme okurku, podélně rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a pokrájíme ji na kousky. Papriky očistíme, nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přepůlíme a nasekáme na nudličky.
-
2
Rozpálíme máslo a podusíme na něm nejprve cibuli. Poté přidáme okurku, papriky a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme mletou paprikou. Vmícháme rajčata, přilijeme ocet a zakryté podusíme na mírném ohni cca 10min.
-
3
Mezitím omyjeme kopr, najemno nasekáme, smícháme se zakysanou smetanou, přidáme do hotové zeleniny, případně dochutíme a můžeme podávat.