Křenová smetanová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 50 g Mandle
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 polévková lžíce Bešamel
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 1061.8 mg
  • Vláknina 18838.8 mg
  • Vitamín A 18838.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.6 mg
  • Vitamín E 13.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme k varu hovězí vývar s mlékem. Přidáme nastrouhaný křen a mleté mandle a provaříme do mírného zhoustnutí.

  • 2

    Poté vmícháme citronovou šťávu, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku. Ochutíme kajenským pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému ďasu.

Komentáře k receptu