Dušené hovězí na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1677 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 1387.6 mg
  • Vláknina 1695 mg
  • Vitamín A 1695 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí libové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme zakryté pozvolna dusit asi hodinu. Během toho maso obracíme a podléváme vývarem. Přihodíme pokrájené čerstvé hříbky a dusíme dalších 10 minut. Smetanu a mouku rozmícháme dohladka a přilijeme k masu, zamícháme a krátce povaříme, než omáčka zhoustne.

Komentáře k receptu