Dušené hovězí na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1677 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 1387.6 mg
- Vláknina 1695 mg
- Vitamín A 1695 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí libové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme zakryté pozvolna dusit asi hodinu. Během toho maso obracíme a podléváme vývarem. Přihodíme pokrájené čerstvé hříbky a dusíme dalších 10 minut. Smetanu a mouku rozmícháme dohladka a přilijeme k masu, zamícháme a krátce povaříme, než omáčka zhoustne.