Filé v omáčce z kysané smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Filé rybí
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 299.2 mg
  • Vláknina 4234 mg
  • Vitamín A 4234 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme filé, osolíme, zakapeme lžící oleje, vsypeme na plátky nakrájenou cibulí, pórek,drobně posekanou pažitku a petrželovou nat. Pod fólií necháme asi půl hodiny odpočívat. Během té doby filé obrátíme.

  • 2

    Marinované filé i se zeleninou narovnáme do zapékací mísy vymazané dvěma lžícemi oleje, rybu se zeleninou přelijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali kečup.

  • 3

    Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny. Poté rybu zasypeme nastrouhaným sýrem zapékáme, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu