Filé v omáčce z kysané smetany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 299.2 mg
- Vláknina 4234 mg
- Vitamín A 4234 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme filé, osolíme, zakapeme lžící oleje, vsypeme na plátky nakrájenou cibulí, pórek,drobně posekanou pažitku a petrželovou nat. Pod fólií necháme asi půl hodiny odpočívat. Během té doby filé obrátíme.
-
2
Marinované filé i se zeleninou narovnáme do zapékací mísy vymazané dvěma lžícemi oleje, rybu se zeleninou přelijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali kečup.
-
3
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny. Poté rybu zasypeme nastrouhaným sýrem zapékáme, až sýr zezlátne.