Zadělávané telecí maso

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 g Pepř černý celý
  • 1 g Muškátový květ
  • 750 g Telecí plec
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1043 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 242.5 mg
  • Vláknina 2019.4 mg
  • Vitamín A 2019.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Maso vložíme do vroucí vody, osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a okořeníme celým pepřem. Vaříme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru.

  • 3

    Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a po krátkém zasmažení ji zalijeme chladným vývarem z masa. Dobře rozšleháme a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

  • 4

    Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku přisolíme.

  • 5

    Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, ještě krátce povaříme a zjemníme zbylým máslem.

Komentáře k receptu