Zadělávané telecí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1043 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 88.9 mg
- Draslík 242.5 mg
- Vláknina 2019.4 mg
- Vitamín A 2019.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Maso vložíme do vroucí vody, osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a okořeníme celým pepřem. Vaříme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru.
-
3
Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a po krátkém zasmažení ji zalijeme chladným vývarem z masa. Dobře rozšleháme a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
-
4
Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku přisolíme.
-
5
Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, ještě krátce povaříme a zjemníme zbylým máslem.