Karamelové bonbony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 28.7 mg
- Draslík 0.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku rozpustíme 100g cukru a necháme zkaramelizovat. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu se zbylým cukrem.
-
2
Do karamelu přidáme dužinu vydlabanou z vanilkového lusku, zamícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 30 minut, aby se hmota odlepila ode dna.
-
3
Slunečnicová semínka nasucho osmahneme a vmícháme do karamelové hmoty. Hmotu naplníme do máslem vymazané formy o velikosti asi 10x18cm. Necháme úplně vychladnout.
-
4
Nožem namočeným do horké vody rozkrájíme plát na 60 malých kousků. Každý bonbon můžeme zabalit do fólie.