Hovězí steak s křenovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 45 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 102.4 mg
- Draslík 733.5 mg
- Vláknina 2820 mg
- Vitamín A 2820 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme teriyaki omáčku a olivový olej, steaky několikrát otočíme, aby se namočily ze všech stran, zakryjeme a necháme v lednici hodinu marinovat.
-
2
Zakysanou smetanu a křenovou omáčku důkladně smícháme, zakryjeme nebo dáme do uzaviratelné nádoby do lednice vychladit.
-
3
Rozehřejeme grilovací pánev na vysokou teplotu, potřeme asi lžící olivového oleje a opečeme marinované steaky asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a uchováme teplé.
-
4
Zbytek marinády ohřejeme v rendlíku s nakrájenými jarními cibulkami, česnekem a chilli papričkami a přelijeme touto směsí každý steak na talíři. Ozdobíme kopečkem křenového krému.