Hovězí steak s křenovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibulka jarní
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 600 g Hovězí kýta
  • 20 g Omáčka k masu křenová
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Omáčka Teriyaki
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 733.5 mg
  • Vláknina 2820 mg
  • Vitamín A 2820 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme teriyaki omáčku a olivový olej, steaky několikrát otočíme, aby se namočily ze všech stran, zakryjeme a necháme v lednici hodinu marinovat.

  • 2

    Zakysanou smetanu a křenovou omáčku důkladně smícháme, zakryjeme nebo dáme do uzaviratelné nádoby do lednice vychladit.

  • 3

    Rozehřejeme grilovací pánev na vysokou teplotu, potřeme asi lžící olivového oleje a opečeme marinované steaky asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a uchováme teplé.

  • 4

    Zbytek marinády ohřejeme v rendlíku s nakrájenými jarními cibulkami, česnekem a chilli papričkami a přelijeme touto směsí každý steak na talíři. Ozdobíme kopečkem křenového krému.

Komentáře k receptu