Polévka tříbarevná
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 650 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Celer řapíkatý
- 60 g Šalotka
- 10 g Oregano čerstvé
- 300 g Špenátové listy mražené
- 200 g Smetana zakysaná 14%
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1645 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 1559.6 mg
- Vláknina 6097.5 mg
- Vitamín A 6097.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej a lehce v něm osmahneme nasekanou šalotku, drcený česnek a kousky řapíkatého celeru.
-
2
Po 5 minutách přidáme drcená rajčata i se šťávou a zalijeme vývarem. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Nasekáme a přimícháme bylinky.
-
4
Slunečnicový olej rozehřejeme a na něm lehce podusíme špenát.
-
5
Dochutíme solí a pepřem a po 4 minutách přendáme na předehřáté talíře.
-
6
Přelijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou.