Polévka tříbarevná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 650 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Celer řapíkatý
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 300 g Špenátové listy mražené
  • 200 g Smetana zakysaná 14%
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1645 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 1559.6 mg
  • Vláknina 6097.5 mg
  • Vitamín A 6097.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej a lehce v něm osmahneme nasekanou šalotku, drcený česnek a kousky řapíkatého celeru.

  • 2

    Po 5 minutách přidáme drcená rajčata i se šťávou a zalijeme vývarem. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Nasekáme a přimícháme bylinky.

  • 4

    Slunečnicový olej rozehřejeme a na něm lehce podusíme špenát.

  • 5

    Dochutíme solí a pepřem a po 4 minutách přendáme na předehřáté talíře.

  • 6

    Přelijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu