Pudink rýžový se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 20 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 223.4 mg
- Draslík 42.4 mg
- Vláknina 1866.7 mg
- Vitamín A 1866.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
-
2
V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.
-
3
Před podáváním necháme pudink vychladnout.