Pudink chlebový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rozinky bílé
  • 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky nasypeme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Necháme je nabobtnat.

  • 2

    Krajíčky chleba bez kůrky namažeme máslem, vyskládáme do pekáčku, zasypeme nabobtnalými hrozinkami, zalijeme smetanou a pekáček vložíme do trouby. Pečeme velmi pozvolna asi 1 hodinu.

  • 3

    Pudink necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu