Pažitková omáčka se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 512.4 mg
  • Draslík 296.4 mg
  • Vláknina 2159 mg
  • Vitamín A 2159 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 933.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme a oloupeme. Žloutek propasírujeme přes cedník. Mezitím ohřejeme mléko a namočíme do něj housku nakrájenou na kostičky. Důkladně vymačkáme a rozmícháme ji spolu se žloutky, octem, cukrem a olejem na hladkou kaši. Postupně přidáme zakysanou smetanu dle potřeby, tak aby vznikla hustá omáčka.

  • 2

    Pažitku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vodná k masu.

Komentáře k receptu