Pažitková omáčka se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 71 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 512.4 mg
- Draslík 296.4 mg
- Vláknina 2159 mg
- Vitamín A 2159 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 933.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme a oloupeme. Žloutek propasírujeme přes cedník. Mezitím ohřejeme mléko a namočíme do něj housku nakrájenou na kostičky. Důkladně vymačkáme a rozmícháme ji spolu se žloutky, octem, cukrem a olejem na hladkou kaši. Postupně přidáme zakysanou smetanu dle potřeby, tak aby vznikla hustá omáčka.
-
2
Pažitku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčka je vodná k masu.