Pasanda
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 7 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Zázvor mletý
- 4 g Pepř cayenský
- 5 g Kardamom
- 5 g Skořice mletá
- 100 g Garam masala
- 5 g Chilli koření mleté
- 40 g Koriandr čerstvý
- 100 ml Jogurt bílý
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 ks Cibule
- 3 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 37 g
- Sodík 916 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 130.6 mg
- Draslík 1056.3 mg
- Vláknina 5792.9 mg
- Vitamín A 5792.9 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky a kardamom, pepř, skořici, kmín, garam masalu, chilli koření, zázvor, česnek, sůl a jogurt. Zakryjeme fólií a nacháme v chladnu 3 hodiny odležet.
-
2
Na rozpáleném oleji na hlubší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso s marinádou a opékáme za častého míchání asi 15 minut, až je maso propečené, odstavíme. Nakonec vmícháme chilli papričku, smetanu a čerstvý koriandr a ihned podáváme.