Pečené kořeněné bramborové slupky
Suroviny
- 700 g Brambory
- 70 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 špetka Sůl mořská
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana zakysaná 12%
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 21 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 794.9 mg
- Vláknina 18904.8 mg
- Vitamín A 18904.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a oloupeme tak, aby jsme se slupkou odkrojili i malou část dužiny.
-
2
Připravíme do mísy kořenící směs: smícháme sůl, kmín, rozetřený česnek, čerstvě pomletý černý pepř, čerstvě pomletý pepř 4 barev a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme, slupky namočíme do směsi a dáme je v jedné vrstvě na plech. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 220°C asi 15-20 minut. Během pečení brambory obrátíme.
-
3
K těmto pečeným slupkám připravíme dresink: v misce vymícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným křenem, hořčicí, solí a pažitkou.
-
4
Pečené bramborové slupky podáváme horké s miskou smetanového dresinku.