Rybí salát ruský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 125.2 mg
- Draslík 203.5 mg
- Vláknina 3807 mg
- Vitamín A 3807 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, z jednoho vyndáme žloutek a necháme ho stranou. Zbytek vajec nakrájíme nadrobno.
-
2
Uvařené bílé rybí maso necháme zchladnout, v míse rozdrobíme na kousky, přidáme vejce, smetanu, majonézu, sůl, pepř a 1 polévkovou lžíci nasekané petrželové natě.
-
3
Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, rozdělíme na čtyři talířky a na ně poklademe rybí salát.
-
4
Ozdobíme přes síto rozdrobeným žloutkem, plátky citronu, petrželovou natí a řapíky celeru.