Tagliatelle se smetanou a čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 140 g Čekanka
  • 225 g Tagliatelle
  • 150 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 3112.3 mg
  • Vitamín A 3112.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

  • 2

    Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut.

  • 3

    Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou.

  • 4

    Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  • 5

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu