Tagliatelle se smetanou a čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 30 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 169.4 mg
- Vláknina 3112.3 mg
- Vitamín A 3112.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
2
Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut.
-
3
Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou.
-
4
Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
-
5
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.