Omáčka z bílého vína a kopru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 12.3 mg
  • Vláknina 76.8 mg
  • Vitamín A 76.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme suché bílé víno a zprudka vaříme, až zbudou asi 3 polévkové lžíce.

  • 2

    Přidáme smetanu a mírně vaříme, až omáčka zůstává na vařečce. Přidáme 1 lžičku nasekaného čerstvého kopru, sůl, pepř.

  • 3

    Nalijeme do misky a ozdobíme koprem.

Komentáře k receptu