Omáčka z bílého vína a kopru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 5 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 12.3 mg
- Vláknina 76.8 mg
- Vitamín A 76.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme suché bílé víno a zprudka vaříme, až zbudou asi 3 polévkové lžíce.
-
2
Přidáme smetanu a mírně vaříme, až omáčka zůstává na vařečce. Přidáme 1 lžičku nasekaného čerstvého kopru, sůl, pepř.
-
3
Nalijeme do misky a ozdobíme koprem.