Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Lanýž
  • 150 g Smrže nakládané
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 cl Koňak Armaňak
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • 3 polévková lžíce Pesto rosso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 52.5 mg
  • Vláknina 586 mg
  • Vitamín A 586 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).

  • 2

    25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.

  • 3

    Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.

  • 5

    Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.

Komentáře k receptu