Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 3 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 52.5 mg
- Vláknina 586 mg
- Vitamín A 586 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).
-
2
25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.
-
3
Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.
-
4
V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.
-
5
Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.