Frankfurtská bylinková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 32 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 277.5 mg
- Draslík 401.3 mg
- Vláknina 1342.5 mg
- Vitamín A 1342.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě vejce vaříme cca 8 minut, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mezitím zbylá vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky v míse smícháme s hořčicí, přidáme ocet a poté postupně metličkou přišleháme olej. Mícháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Přidáme nakrájená vejce a smetanu.
-
2
Všechny bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.