Špagety se šafránem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka drůbeží
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 g Špagety
  • 30 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 29.2 mg
  • Vláknina 41.7 mg
  • Vitamín A 41.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.

  • 2

    Mezitím do většího hrnce dáme šafrán, vlijeme 30 ml vody a uvedeme do varu. Hrnec odstavíme z plotny a necháme chvíli odstát.

  • 3

    Poté do hrnce se šafránem vložíme nakrájené proužky šunky. Přimícháme parmezán a smetanu. Dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání ohříváme. Když omáčka začně probublávat, odstavíme ji a přidáme žloutky. Důkladně ušleháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.

  • 4

    Uvařené těstoviny ihned smícháme s omáčkou a podáváme s trochou nastrouhaného parmezánu.

Komentáře k receptu