Farfalle s omáčkou z gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 14 g
- Sodík 725 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 11.7 mg
- Vláknina 5289.8 mg
- Vitamín A 5289.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.
-
2
Mazitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, kůrku odstraníme. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hluboké pánve. Posypeme špetkou cukru a mletým pepřem. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak odstavíme pánev z ohně.
-
3
Uvařené těstoviny slijeme, vrátíme do hrnce a přilijeme k nim omáčku.
-
4
Vložíme lžíci šalvěje a na mírné teplotě prohřejeme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Ihned podáváme a ozdobíme trochou šalvěje.