Farfalle s omáčkou z gorgonzoly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 175 g Sýr Gorgonzola
  • 150 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Šalvěj sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 11.7 mg
  • Vláknina 5289.8 mg
  • Vitamín A 5289.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.

  • 2

    Mazitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, kůrku odstraníme. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hluboké pánve. Posypeme špetkou cukru a mletým pepřem. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak odstavíme pánev z ohně.

  • 3

    Uvařené těstoviny slijeme, vrátíme do hrnce a přilijeme k nim omáčku.

  • 4

    Vložíme lžíci šalvěje a na mírné teplotě prohřejeme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Ihned podáváme a ozdobíme trochou šalvěje.

Komentáře k receptu