Jehněčí ragú s bílou omáčkou
Suroviny
- 1500 g Jehněčí plec
- 180 g Mrkev kořen
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Pórek
- 150 g Kedlubna
- 120 g Cibule
- 10 g Sůl hrubozrnná
- 4 g Pepř černý celý
- 100 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 g Petržel - nať
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 109 g
- Sodík 1861 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 329.2 mg
- Draslík 956 mg
- Vláknina 6679.8 mg
- Vitamín A 6679.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené.
-
2
Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk.
-
3
Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř.
-
4
Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky.
-
5
Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel.
-
6
Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát.