Jehněčí ragú s bílou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí plec
  • 180 g Mrkev kořen
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 150 g Kedlubna
  • 120 g Cibule
  • 10 g Sůl hrubozrnná
  • 4 g Pepř černý celý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Petržel - nať
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 1861 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 329.2 mg
  • Draslík 956 mg
  • Vláknina 6679.8 mg
  • Vitamín A 6679.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené.

  • 2

    Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk.

  • 3

    Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř.

  • 4

    Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky.

  • 5

    Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel.

  • 6

    Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát.

Komentáře k receptu