Ragú z králíka s bílou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 37 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 270.4 mg
- Draslík 634.6 mg
- Vláknina 2578 mg
- Vitamín A 2578 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme na 10 dílů, zalijeme třemi litry studené vody a uvedeme k varu.
-
2
Přidáme pokrájenou zeleninu, bylinky, sůl a pepř.
-
3
Vaříme 75 minut, poté maso i zeleninu vyndáme a vývar zredukujeme varem na 1 l.
-
4
Zahustíme jíškou z másla mouky, přilijeme 150 ml smetany a povaříme 5 minut.
-
5
Omáčku osolíme, opepříme, propasírujeme přes síto.
-
6
Zbytek smetany rozšleháme se žloutkem, omáčku odstavíme z plotny a směs do ní vmícháme.
-
7
Do hrnce přidáme maso, zeleninu, osolíme, opepříme dle potřeby a ihned servírujeme.