Kuřecí plátky na estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1365 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 184.4 mg
- Draslík 1126.6 mg
- Vláknina 3307.5 mg
- Vitamín A 3307.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, rozložíme na pánev. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme prolisovaný česnek a estragon. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou maso z pánve vyjmeme, zakryjeme a uchováme teplé. Zbylou šťávu na pánvi svaříme 10-15 minut na třetinu objemu, potom přimícháme smetanu a znovu povaříme pár minut, aby omáčka zhoustla. Přidáme nasekaný estragon, dosolíme a servírujeme plátky masa zalité estragonovou omáčkou.