Drůbeží polévka s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.4 mg
- Vláknina 1860.5 mg
- Vitamín A 1860.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží žaludky dobře očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V silnostěnném hrnci na tuku osmažíme cibuli, přidáme žaludky, krátce osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme kmín, sůl, bujon a vaříme, až jsou žaludky poloměkké. Poté přidáme žampiony a polévku dovaříme.
-
3
Do hotové polévky vlijeme smetanu rozšlehanou s moukou a necháme alespoň deset minut probublávat.