Cassata po veronsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Ricotta
  • 250 g Cukr krupice
  • 3 g Skořice mletá
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 40 g Kandované ovoce
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Korpus na dort
  • 3 polévková lžíce Kandované ovoce
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 17.1 mg
  • Draslík 87.7 mg
  • Vláknina 2512.8 mg
  • Vitamín A 2512.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.

  • 2

    Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.

  • 3

    Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.

Komentáře k receptu