Cassata po veronsku
Suroviny
- 500 g Ricotta
- 250 g Cukr krupice
- 3 g Skořice mletá
- 60 g Čokoláda hořká
- 40 g Kandované ovoce
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Korpus na dort
- 3 polévková lžíce Kandované ovoce
- 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- 2 polévková lžíce Pistácie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 15 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 17.1 mg
- Draslík 87.7 mg
- Vláknina 2512.8 mg
- Vitamín A 2512.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.
-
2
Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.
-
3
Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.