Polévka z mořské štiky s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořská štika - filety
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.6 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Houby nakládané
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 623.2 mg
  • Vláknina 4417.8 mg
  • Vitamín A 4417.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 133.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu okořeníme, osolíme špetkou soli a necháme zhruba půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Rybu vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody a vaříme zhruba dvacet minut, poté vyjmeme.

  • 3

    V jiném hrnci uvaříme brambory doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje a jedné lžíci másla usmažíme z mouky jíšku, rozšleháme ji s vývarem z ryby, přilijeme smetanu, okořeníme, osolíme a alespoň deset minut polévku provaříme. Poté do ní vložíme pokrájené maso a necháme prohřát.

  • 5

    V závěru varu polévky na zbylém oleji usmažíme cibuli.

  • 6

    Do hlubokých talířů dáme lžíci nakládaných hub, zalijeme vroucí polévkou a ozdobíme usmaženou cibulí.

Komentáře k receptu