Normandská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 172.2 mg
- Vláknina 99.8 mg
- Vitamín A 99.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut.
-
2
Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty.
-
3
Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem.
-
4
Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.