Žampionová omáčka s rybím vývarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 285.8 mg
- Vláknina 1231.8 mg
- Vitamín A 1231.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a pokrájíme na plátky.
-
2
Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na 30 g rozpáleného másla, přidáme žampiony.
-
3
Za občasného míchání dusíme 4 minuty, poté podlijeme víno. Vaříme další 3 minuty, pak přilijeme horký rybí vývar.
-
4
Zbytek másla rozpustíme na pánvi a za stálého míchání přisypeme mouku. Necháme 2 minuty smažit, poté odstavíme.
-
5
Takto připravenou jíškou zahustíme omáčku, minutu povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
-
6
Omáčku servírujeme teplou.