Pěna ze pstruha s rybí omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 413.3 mg
- Draslík 497.5 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osolíme, opepříme.
-
2
Maso obereme a rozmačkáme na kaši, přidáme vejce, žloutky, 250 ml smetany a mléko. Dobře promícháme a kaši propasírujeme přes sítko.
-
3
Zapékací mističky vytřeme máslem a naplníme pěnou.
-
4
Pečeme ve vodní lázni, zakryté alobalem 40 minut při 165 °C.
-
5
Rybí vývar smícháme s vínem a uvedeme k varu, přilijeme smetanu a přidáme máslo.
-
6
Pečenou pěnu servírujeme přelitou omáčkou.