Glazovaná mrkev s pikantní omáčkou
Suroviny
- 40 g Kapary sterilované
- 100 g Cukr krupice
- 150 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Mrkev kořen
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 586 g
- Sodík 2484 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 280.7 mg
- Vláknina 19926.8 mg
- Vitamín A 19926.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev s natí očistíme, omyjeme, nať zkrátíme asi na 1cm a v mírně osolené vodě vaříme cca 8minut. Poté scedíme a necháme okapat.
-
2
Na suché pánvi roztavíme cukr a rozředíme ho asi 80ml vody a citronovou šťávou. Ve vzniklé tekutině mrkev prohřejeme.
-
3
Mezitím připravíme omáčku, uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kapary najemno nasekáme, nakládané okurky a oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Vše promícháme s hořčicí, zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Mrkev přelijeme omáčkou a podáváme.