Rucolová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 87 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 557.3 mg
- Vláknina 4959 mg
- Vitamín A 4959 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 252.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme smetanu a přidáme nahrubo nasekanou rucolu. Poté postupně přidáváme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Nevaříme.
-
2
Nakonec podle hcuti přidáme sůl a pepř.
-
3
Omáčka je vhodná ke špagetám a úzkým nudlím (tagliatelle nebo linguine).