Rucolová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Rukola
  • 175 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1082 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 557.3 mg
  • Vláknina 4959 mg
  • Vitamín A 4959 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 252.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme smetanu a přidáme nahrubo nasekanou rucolu. Poté postupně přidáváme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Nevaříme.

  • 2

    Nakonec podle hcuti přidáme sůl a pepř.

  • 3

    Omáčka je vhodná ke špagetám a úzkým nudlím (tagliatelle nebo linguine).

Komentáře k receptu