Zeleninové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 150 g Kedlubna
  • 200 g Pórek
  • 80 g Petržel kořen
  • 150 g Brambory
  • 65 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 6 g Petržel - nať
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Mrkev kořen
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 346.1 mg
  • Vláknina 7517.3 mg
  • Vitamín A 7517.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na nudličky. Každý druh uvaříme ve vroucí osolené vodě.

  • 2

    Vývar uvedeme k varu a zahustíme jíškou z mouky a másla. Povaříme 5 minut a přidáme smetanu, vařenou zeleninu. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Vše vaříme 20 minut.

  • 4

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu