Papriky s pomazánkou z tresky
Suroviny
- 6 g Petržel - nať
- 5 g Majoránka
- 4 g Muškátový oříšek
- 300 g Treska aljašská
- 1200 g Paprika červená
- 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 200 ml Mléko polotučné
- 20 ml Olej olivový
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Protlak rajčatový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 22 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 984.9 mg
- Vláknina 14334 mg
- Vitamín A 14334 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 389.5 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti.
-
2
Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat.
-
3
Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky.
-
4
Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem.
-
5
Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem.
-
6
Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu.
-
7
Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou.