Papriky s pomazánkou z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Petržel - nať
  • 5 g Majoránka
  • 4 g Muškátový oříšek
  • 300 g Treska aljašská
  • 1200 g Paprika červená
  • 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej olivový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 984.9 mg
  • Vláknina 14334 mg
  • Vitamín A 14334 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 389.5 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti.

  • 2

    Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky.

  • 4

    Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem.

  • 5

    Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem.

  • 6

    Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu.

  • 7

    Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu