Hruškové Rabotes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 52 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 235.9 mg
- Vláknina 14145 mg
- Vitamín A 14145 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, 150 g másla, soli a cukru vytvoříme směs, do které vmícháme máslo, žloutky a 40 ml vody.
-
2
Dobře prohněteme, vypracujeme z těsta kouli a necháme hodinu v chladu odležet.
-
3
Hrušky oloupeme, vykrajovátkem vyjmeme jadřince. Pokapeme citronovou šťávou.
-
4
Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme 4 stejně velké čtverce.
-
5
Hrušky zabalíme do těsta a dáme na máslem vymazaný plech. Pečeme při 200 °C 60 minut.
-
6
Podáváme se zakysanou smetanou.