Hruškové Rabotes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 190 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 235.9 mg
  • Vláknina 14145 mg
  • Vitamín A 14145 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 150 g másla, soli a cukru vytvoříme směs, do které vmícháme máslo, žloutky a 40 ml vody.

  • 2

    Dobře prohněteme, vypracujeme z těsta kouli a necháme hodinu v chladu odležet.

  • 3

    Hrušky oloupeme, vykrajovátkem vyjmeme jadřince. Pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme 4 stejně velké čtverce.

  • 5

    Hrušky zabalíme do těsta a dáme na máslem vymazaný plech. Pečeme při 200 °C 60 minut.

  • 6

    Podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu