Polévka zapékaná v tykvi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Tykev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 908.5 mg
  • Vláknina 7666.3 mg
  • Vitamín A 7666.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev omyjeme a poté opatrně nařízneme okolo stopky. Vyjmeme odříznutý vršek, z vnitřku vydlabeme semínka a dužinu. Několik lžic dužiny vrátíme na dno tykve, nalijeme dovnitř smetanu a mléko, přidáme sekanou petržel.

  • 2

    Osolíme, opepříme, zaklopíme odkrojeným vrškem a necháme péct při 165 °C 90 minut.

  • 3

    Poté opatrně vyjmeme z trouby, odklopíme, povrch posypeme strouhaným sýrem a odklopené necháme péct ještě 30 minut.

  • 4

    Poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu