Polévka zapékaná v tykvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 18 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 908.5 mg
- Vláknina 7666.3 mg
- Vitamín A 7666.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev omyjeme a poté opatrně nařízneme okolo stopky. Vyjmeme odříznutý vršek, z vnitřku vydlabeme semínka a dužinu. Několik lžic dužiny vrátíme na dno tykve, nalijeme dovnitř smetanu a mléko, přidáme sekanou petržel.
-
2
Osolíme, opepříme, zaklopíme odkrojeným vrškem a necháme péct při 165 °C 90 minut.
-
3
Poté opatrně vyjmeme z trouby, odklopíme, povrch posypeme strouhaným sýrem a odklopené necháme péct ještě 30 minut.
-
4
Poté ihned servírujeme.