Listové těsto se smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 36 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 230.6 mg
- Draslík 30.5 mg
- Vláknina 11425.5 mg
- Vitamín A 11425.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm.
-
2
Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C.
-
3
Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut.
-
4
Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat.
-
5
Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu.
-
6
Vaříme pět minut, pak přidáme houby.
-
7
Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny.
-
8
Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel.
-
9
Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme.
-
10
Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme.