Zelí s kari a arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 36 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Strouhanka
  • 12 g Kari koření
  • 2 g Hřebíček
  • 75 g Arašídy
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 549.7 mg
  • Vláknina 20126.5 mg
  • Vitamín A 20126.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Do cibule napícháme hřebíček. Obojí dáme do vroucí vody, přidáme bobkový list.

  • 2

    Zelí zbavíme košťálu a pokrájíme na proužky. Ty dáme do vroucí vody s cibulí. Vaříme 10 minut, poté vodu slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Uvařený česnek nadrtíme a vmícháme do zelí, cibuli používat nebudeme.

  • 4

    Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme ji vařeným zelím. Zbytek másla necháme rozehřát, přidáme mouku. Osolíme a opepříme. Jakmile začne jíška tmavnout, zalijeme smetanou a vývarem. Vaříme do zhoustnutí. Poté vmícháme kari.

  • 5

    Hotovou omáčkou přelijeme zelí, posypeme arašídy a strouhankou, necháme zapéct při teplotě 220 °C cca 15 minut.

Komentáře k receptu