Gorgonzolová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 42.8 mg
- Vláknina 602.3 mg
- Vitamín A 602.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve přivedeme v hrnci k varu zeleninový vývar a smetanu. Povaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny.
-
2
Poté přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Dochutíme pepřem a koňakem.
-
3
Omáčka je vhodná ke špagetám, těstovinám tortellini či bramborovým nokům.