Vrstvený maracujový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 440 g Listové těsto
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 125 ml Maracuja
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 14.4 mg
  • Vláknina 3260.7 mg
  • Vitamín A 3260.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme náplň. V ohnivzdorné míse ve vodní lázni rozehřejeme a do zhoustunutí povaříme maracujovou dužinu, limetovou šťávu, máslo, vejce a 75 g cukru. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále cca 3 mm silnou placku. Vykrojíme tři kola o průměru 20 cm. Přemístíme na vymazané plechy, potřeme mlékem a posypeme cukrem. 12 min. pečeme, dokud není těsto nadýchané. Poté přemístíme na dortové mřížky a necháme vychladnout.

  • 3

    Dort vytvoříme tak, že upečená kola z lístkového těsta podélně rozpůlíme. První vrstvu těsta položíme na talíř, potřeme ušlehanou a vychlazenou šlehačkou a pokapeme náplní. Vrstvíme, poslední vrstvu tvoří šlehačka.

  • 4

    Maracujovou dužinou a proužky limetkové kůry dozdobíme vrchní vrstvu dortu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu