Vrstvený maracujový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 14.4 mg
- Vláknina 3260.7 mg
- Vitamín A 3260.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme náplň. V ohnivzdorné míse ve vodní lázni rozehřejeme a do zhoustunutí povaříme maracujovou dužinu, limetovou šťávu, máslo, vejce a 75 g cukru. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále cca 3 mm silnou placku. Vykrojíme tři kola o průměru 20 cm. Přemístíme na vymazané plechy, potřeme mlékem a posypeme cukrem. 12 min. pečeme, dokud není těsto nadýchané. Poté přemístíme na dortové mřížky a necháme vychladnout.
-
3
Dort vytvoříme tak, že upečená kola z lístkového těsta podélně rozpůlíme. První vrstvu těsta položíme na talíř, potřeme ušlehanou a vychlazenou šlehačkou a pokapeme náplní. Vrstvíme, poslední vrstvu tvoří šlehačka.
-
4
Maracujovou dužinou a proužky limetkové kůry dozdobíme vrchní vrstvu dortu a ihned podáváme.