Lusky fazolí s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 14837 mg
- Vitamín A 14837 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle opražíme na rozpálené pánvi bez použití oleje.
-
2
Lusky omyjeme a necháme 10 minut povařit ve vroucí osolené vodě.
-
3
Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Poté jí osmahneme na rozpáleném oleji.
-
5
Necháme zezlátnout, poté přidáme polovinu mandlí a fazolové lusky.
-
6
Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou saturejkou. Necháme prohřát a odstavíme z plotny.
-
7
12 ml oleje smícháme se smetanou, zbytkem mandlí. Osolíme a opepříme. Necháme ohřát.
-
8
Ihned servírujeme.