Šafránová omáčka s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 101.5 mg
- Vláknina 1409.3 mg
- Vitamín A 1409.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek nakrájíme na kolečka a asi 3minuty podusíme na rozehřátém másle.
-
2
Poté přilijeme bílé víno a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový vývar a smetanu a zvolna provaříme.
-
3
Nakonec vmícháme strouhaný sýr a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčka je vhodná zejména k těstovinovým vřeténkům fusilli.