Kotlety s hořčicovo-smetanovou omáčkou
Suroviny
- 0.5 kostka Polévkové kostky Vitana
- 600 g Vepřové kotlety
- 50 ml Olej stolní
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 552 mg
- Vláknina 1091.3 mg
- Vitamín A 1091.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme vykoštěné kotlety, opepříme a osmažíme na oleji po obou stranách. Přiklopíme a dusíme, až je maso měkké.
-
2
Připravíme si omáčku, nakrájíme cibuli a osmahneme ji na másle. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme 0.5l vody a vše rozmícháme. Přivedeme k varu, přidáme masox a vaříme půl hodiny za občasného promíchání.
-
3
Přidáme hořčici a nakonec nalijeme smetanu.
-
4
Necháme přejít varem, osolíme, opepříme a podáváme.