Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 437.7 mg
- Vláknina 4818.3 mg
- Vitamín A 4818.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semínek a urovnáme na plech řeznou stranou navrch. Rajčata pokapeme 1 lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140 °C. Očištěné jarní cibulky překrojíme na poloviny a ještě podélně rozkrojíme. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 2 minuty. Osolíme a necháme stranou.
-
2
Upečená rajčata necháme vychladnout. Potom na každý talíř upravíme 3 půlky rajčat, doplníme jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany. Salát pokapeme extra panenským olivovým olejem a opepříme.
-
3
Ihned podáváme, vhodnou přílohou je bylinková ciabatta.