Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 6 ks Rajčata
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 437.7 mg
  • Vláknina 4818.3 mg
  • Vitamín A 4818.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semínek a urovnáme na plech řeznou stranou navrch. Rajčata pokapeme 1 lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140 °C. Očištěné jarní cibulky překrojíme na poloviny a ještě podélně rozkrojíme. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 2 minuty. Osolíme a necháme stranou.

  • 2

    Upečená rajčata necháme vychladnout. Potom na každý talíř upravíme 3 půlky rajčat, doplníme jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany. Salát pokapeme extra panenským olivovým olejem a opepříme.

  • 3

    Ihned podáváme, vhodnou přílohou je bylinková ciabatta.

Komentáře k receptu