Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 4 ks Krůtí prsa
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 786.7 mg
  • Vláknina 304.8 mg
  • Vitamín A 304.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar a víno vlijeme do pánve, přivedeme k varu, přidáme snítku estragonu a povaříme cca 15 min, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vmícháme smetanu a vaříme ještě 10-15 min, až se směs vyvaří o další třetinu. Estragon vyjmeme.

  • 2

    Mezitím si ve velké pánvi rozpálíme olej, maso ochutíme solí a pepřem a z každé strany dozlatova orestujeme. Cca 4-5 min.

  • 3

    Do omáčky přidáme hořčici a citronovou šťávu a vlijeme ke steakům. Dobře promícháme a ihned podáváme dozdobené čerstvým estragonem.

Komentáře k receptu