Chlebová omáčka z bílého chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 315 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 42.3 mg
  • Vláknina 1207.8 mg
  • Vitamín A 1207.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 328.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko ohřejeme, přidáme bobkový list, na plátky nakrájenou cibuli, česnek a muškátový oříšek. Zvolna zahříváme a těsně před bodem varu odstavíme. Zakryté necháme 30 min odpočinout.

  • 2

    Poté scedíme, promícháme s chlebovou střídkou, máslem, ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni dohladka vyšleháme. Před podáváním můžeme přidat 1-2 lžičky šlehačky.

  • 3

    Servírujeme k pečenému masu.

Komentáře k receptu